Cervelatpølse med grønne linser fra Le Puy

Cervelatpølse med grønne linser fra Le Puy

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

I cervelatpølse
200 g grønne linser
2 dl hvidvin, tør
2 spsk hvidvins eddike
2 dl piskefløde
15 g smør, usaltet
2 skalotteløg
I fed hvidløg
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skyl linserne og hæld dem i en kasserolle, dæk dem med rigeligt koldt vand, tilsæt salt og kog dem for jævn varme i 40-45 minutter; den præcise kogetid vil afhænge af linsernes kvalitet. Imens koges pølsen i 20 minutter i en kasserolle i simrende vand. Den afdryppes, skindet fjernes, og den skæres i tykke skiver. Skalotteløgene pilles og hakkes groft. Hvidløget pilles og hakkes. 2. Smørret varmes på en pande, og pølseskiverne steges på begge sider. Tag dem op, lad dem dryppe af og sæt dem til side. Kom skalotteløg på panden og rør dem sammen med fedtstoffet; tilsæt hvidvinseddike, rør det sammen med en træske. 3.Tilsæt hvidvin, rør det sammen, tilsæt fløde og bring det i kog for kraftig varme. Smag til med salt og peber. 4. Linserne afdryppes. Rør dem sammen med halvdelen af saucen og det hakkede hvidløg. Hæld linserne i en dyb skål og fordel pølseskiverne over dem. Server resten af saucen i en skål ved siden af. I mine forældres restaurant var Pouilly~Fuissé husets hvidvin, le vin de comptoir, som man sagde. Det er derfor den, man anvendte i denne sauce. Man kan tilberede retten med andre former for kogt pølse som for eksempel en god kødpølse. I dag er der ingen grund til at udbløde de grønne linser fra Le Puy A.O.C., og de skal blot koge I ca. 15 minutter. Der er stort set heller ingen grund til at sortere dem, som man gjorde i vor barndom, for at fjerne småsten fra dem.