Byzantisk hirsepilaff

Byzantisk hirsepilaff

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 auberginer
olivenolie
2 spsk tahin
2 spsk vand
0,5 citron, saft
1 fed hvidløg, knust
1 tsk soja
Hirsepilaif
1 løg
1 spsk olivenolie
1 tsk koriander, stødt
fed hvidløg, presset
175 g hirsekorn
100 g abrikoser
4 kryddernelliker
2,25 dl hvidvin
4,5 dl kogende vand
salt og peber

Fremgangsmåde:

Kombinationen af abrikoser og korn med et lag af aubergine, bagt i sesamsauce er inspireret af Mellem- Østens køkken. 1. Forvarm ovnen til 180 grader 2. Sautér aubergineskiverne i olivenolie, til de er netop gyldne og bløde. Læg dem i lag i et dybt, ovnfast fad. 3. Bland tahini og vand i en skål. Tilsæt citronsaft, hvidløg, soya og bland godt. Hæld det over auberginerne og bag retten - utildækket - 20 min. Hold det varmt. 4. Sautér imens løget i 1 spsk olivenolie 3-4 min., til det er blødt. Tilsæt hvidløg, koriander og hirse og steg 2-3 min. mere. 5. Skær abrikoserne i tynde skiver. Kom dem i gryden med kryddernelliker, hvidvin eller cider og kogende vand. Bring gryden i kog igen og lad det simre 20 min., eller til hirsen er kogt. Smag til og server det varmt sammen med auberginerne