Butterdejssløjfer med ost

Butterdejssløjfer med ost

Forberedelses tid:

Antal:

48

Ingredienser:

1 æggeblomme
1 spsk vand
100 g emmentaler
muskat, revet
havsalt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1. Rul butterdejen firkantet ud i 4 mm’s tykkelse, så den ikke trækker sig sammen (se grundopskrift, pkt. 9) og pensl overfladen let med æggestrygelse. Drys det halve af osten på. Riv lidt muskat over og drys med en anelse salt og friskkværnet peber. Tryk det fast i overfladen med kagerullen. Vend forsigtigt dejen og gentag processen på den anden side. Del dejen i to og fold den ene løst sammen. Læg den i køleskab.

2. Skær den anden del af dejen i strimler på ca. 10 x 2 cm. Vrid dem to gange rundt og tryk dem fast på bagepapir på en bageplade, så de beholder faconen under bagning. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. og bag dem yderligere 5-10 min. Gentag med resten af dejen.