Burgerboller

Burgerboller

Forberedelses tid:

Antal:

12

Ingredienser:

700 g hvedemel
4 dl vand
50 g gær
40 g smør, blødt
0,75 spsk sukker
0,75 tsk salt
sesamfrø

Fremgangsmåde:

1: Gæren udrøres i den lunede væske (ca.30 grader) 2: De øvrige ingredienser og 3/4 af hvedemelet tilsættes. 3: Dejen æltes godt, og der tilsættes yderligere hvedemel, til dejens konsistens er passende.(Dejen skal klæbe lidt til hænder og bord). 4:Dejen deles i 12 stk, der formes til boller, som sættes på en smurt bageplade. 5: Hæver tildækket ca. 20 min ved stuetemperatur. 6: Bollerne trykkes flade til ca. 1 cm. højde. Dette gøres nemmest ved at lægge et stykke bagepapir og en bageplade over bollerne og trykke hårdt på pladen. 7: Bollerne efterhæver tildækket ca. 30 min. på et lunt sted. 8: Pensles med vand og drysses evt. med sesamfrø. 9: Bages i en forvarmet ovn ca. 15 min. ved 210 grader.