Bulgursalat med fennikel og oliven

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 4 dl kogt og afkølet bulgur
• 1 fennikelknold
• 4 soltørrede tomater, i olie
• 1 dl oliven, kalamata
• 1,5 forårsløg
-----------------------------
• 0,5 dl olivenolie
• 1 lime, saft
• salt og peber
• tyrkisk brød
• hummus
Fremgangsmåde:
Bulgur er en kærkommen afveksling for almindelige ris, de har en behagelig, nøddeagtig smag. De skal ikke koge så længe, så du kan sagtens koge dem samtidig med at du sauterer fennikelen. Salaten kan nemlig også serveres lun. Snit fennikelen meget fint, evt. ved hjælp af en gammeldags ostehøvl. Sauter den kort i olie, den skal blot lige tage farve. Vend den sammen med fintsnittede forårsløg, strimler af soltørret tomat og hele oliven. Pisk dressingen sammen og vend den sammen med salaten. Server med lunt, tyrkisk brød, samt evt. hummus.