• saften fra 10 kg brombær, fortyndet med vand til 2
• 4 kg sukker
• 1 ps gærnæringssalt
• 1 portion portvinsgær
• 1 kg sukker
• 1 fl finsprit eller 2 flasker vodka
Fremgangsmåde:
Kom saften i en vinballon, tilsæt sukker, gærnæringssalt og vand. Ryst blandingen godt og tilsat portvinsgær. Ryst godt en par gange daglig indtil sukkeret er opløst. Gæringen skal forgå ved stuetemperatur. Efter mindst 2 måneder er gæringen slut. Gærstop tilsættes og så skal den stå og bundfælde i en uges tid. Vinen hæves over på en ren vinballon uden at få bundfældet med. Ryst den 1 gang om dagen i 2-3 dage for at få overskydende kulsyre ud. Tilsat så et kilo sukker opløst i 2 liter vand, 1 liter finsprit 96% eller i stedet for det eventuelt 2 flasker vodka. Lad den stå 1 måned mere og kom den så på rengjorte flasker. Den bliver bedre og bedre med tiden. Nogle af brombærrene kan godt erstattes med blommer.