Broccolitærte

Broccolitærte

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

dej
100 g smør, koldt
175 g hvedemel
0,5 tsk groft salt
1,5 spsk vand
Fyld
300 g broccoli
3 æg
200 g kvark, o,1%
1 tsk groft salt
100 g gratineringsost
Tilbehør
salat, blandet

Fremgangsmåde:

Forbagning: Ca. 15 min. ved 200º. Bagning: Ca. 35 min. ved 200º. Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen. Fyld: Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Kom broccolien i kogende vand tilsat salt. Kog den under låg i ca. 1 min. Lad den dryppe af i en sigte. Pisk æggene sammen og tilsæt kvark og salt. Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med GratineringsOst. Bag tærten midt i ovnen.