Brasseriede andelår med julekrydderi

Brasseriede andelår med julekrydderi

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 andelår
70 cl rødvin
70 cl portvin
4 kanelstænger
1 appelsin
0,5 rødkål
100 g andefedt
150 g valnødder
1 l kalvefond
400 g kartofler
100 g smør
salt og peber
70 cl rødvin

Fremgangsmåde:

Skær rødkål i fine strimler, svits af i andefedt, tilsæt rødvin og lad koge færdigt. Lige før den serveres tilsættes groft knuste valnødder. Andelårene rengøres og brunes af i stor smedejernsgryde. Dækkes med portvin, rødvin og kalvefond, braisserer færdig, tages op og lagen koges ind til sauce, smag til monter eventult med lidt usaltet smør. Kartoflerne lægges i bredbundet gryde med afklaret smør og steger i ca. 30 min. Brunes på pande.