Brasato al Barolo

Forberedelses tid:
Antal:
6Forfatter:
Helle og Alfredo TesioIngredienser:
Fremgangsmåde:
Kødet lægges i lage i vinen i en rummelig skål. Gulerødderne skrælles og skæres i 3-4 stykker, løgene pilles og nellikerne stikkes i, hvidløgene pilles og bladsellerien skæres i 2-4 stykker. Det hele lægges ned til kødet sammen med krydderbuketten, kanel, muskatnød og peber. Kødet dækkes til og marineres i køleskabet i 6 timer, gerne natten over. Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe lidt af. Tag grøntsagerne og krydderbuketten op, og si vinen. Smelt smørret i en rummelig tykbundet gryde, salt kødet og brun det i smørret på alle sider. Tilsæt Brandyen og flamber den. Pas på flammen - den kan blive høj. Når brandyen ikke brænder længere, tilsættes vinen, grøntsagerne og krydderbuketten. Bring vinen til kogepunktet, skru ned og læg låg på. Stegen skal koge i 4 timer over svag varme og vendes ind imellem. Når stegen skal serveres, hældes suppen fra, stegen holdes varm i gryden. Krydderbuketten tages op og smides væk, suppen og grøntsagerne blendes let. Stegen serveres i skiver med den blendede suppe over som sauce. Den kan serveres med kartoffelmos eller polenta, majsgrød, efter behag.