Braiseret Oksekød med Kartofler i Flødesovs.

Braiseret Oksekød med Kartofler i Flødesovs.

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1200 g oksekød, inderlår
1000 g Kartofler
375 g Kødsuppe
250 g Fløde
250 g Rødvin
90 g Smør
60 g Rasp
20 g Mel
100 Kapers
2 Løg
2 karotter
2 Nelliker
1 suppevisk
0,5 citron, saft
persille
Salt og Peber

Fremgangsmåde:

Halvdelen af Fløden sættes paa et varmt Sted, til den bliver sur. Skær Kødet i seks Skiver, som hver bør være tyk som en Finger. Bank dem forsigtigt for at gøre dem møre, salt dem og svits dem i en Kasserolle med 60 g Smør sammen med Løgene, Karotterne og Visken. Raspen svitses i .Resten af Smørret med i og Peber og Nellikerne. Dette kommes i Kasserollen sammen med Kødet, og det hele spædes med Vinen og Suppen. Sæt Laag paa og lad det koge over svag ild i 1½ Time. Man bør nu og da dryppe det med Saften fra Gryden. Paa samme Tid koges Kartoflerne i Damp. Sovsen sies og blandes med den sure Fløde og Citronsaften. Rør det op med Melet, men kun hvis Sovsen er for tyndtflydende. Til sidst kommes Kapers i. Sæt Laag paa og lad det staa over svag Ild i et Kvarter. Naar Kartoflerne er kogte, tilsættes den søde Fløde og Salt og Peber efter Smag. Dette koger omtrent et Kvarter. Læg Kødskiverne paa et Fad, hæld Sovsen over og server for sig Kartoflerne i Flødesovsen overdrysset med hakket Persille.