Braiseret hel kalveskank

Braiseret hel kalveskank

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

2 kalveskank
2 spsk olivenolie
havsalt
peber, friskkværnet
1 knoldselleri
2 rødløg, fintsnittet
1 spsk timian, frisk
3 dl hvidvin, tør
1 ds flåede tomater
3 dl hønse- eller kalvefond
12 gulerødder
gremolata

Fremgangsmåde:

1. I en stor, tykbundet gryde varmes olien, og kalveskankene brunes på alle sider. De krydres og tages op.

2. Kom selleri og løg i gryden og svits dem, til de er bløde, men ikke brune, ca. 15 minutter. Tilsæt timian og svits yderligere 5 minutter. Varmen øges, hvidvin, tomater og bouillon tilsættes, og det bringes i kog. Varmen dæmpes, så indholdet blot simrer. Skankene kommes tilbage i gryden. Den dækkes med pergamentpapir, låget lægges på, og retten simrer for svag varme i 2 timer.

3. Omkring 10 minutter inden servering tilsættes gulerødderne. Kødet skæres i mellemtykke skiver og serveres med saucen i gryden. Benet bankes mod bordet, således at marven løsnes. Læg en skefuld af den på hver tallerken. Drys gremolata over.