Blomkålsgratin

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Anne MajgaardIngredienser:
• 50 g smør
• 1 dl mel
• 3 dl mælk
• 50 g emmentaler
• 50 g parmesan ost
• 4 æggeblommer
• 5 æggehvider
• 1 blomkålshoved
• smør
• rasp
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Lav en opbagning af smør og mel. Spæd med varm mælk og pisk til saucen er tyk. Rør osten i og lad den smelte. Smag til med salt og peber (lidt rigeligt, for æggene kommer også til). Tag gryden af ilden. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Pisk æggehviderne stive og fold dem i lidt ad gangen. Smør et gratinfad/-skål og drys med rasp. Del blomkålen i buketter, og sørg for, at de er helt tørre. Læg dem i fadet/skålen og hæld gratinmassen over. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min., eller til gratinen er hævet flot og virker gennembagt. Server med det samme. En gratin/soufflé venter ikke på gæsterne, men omvendt.