Blåbærtærte med pecorino

Blåbærtærte med pecorino

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

Til en tærte
1 mørdej, færdig
350 g blåbær
175 g sukker
0,5 citron, saft
1 stang kanel
1 pecorino ost

Fremgangsmåde:

Blandingen af bærrene og den faste italienske ost smager helt fantastisk. Prøv det! Har man ikke lige tid til selv at bage, fås der i de fleste supermarkeder færdig blåbærtærte. Rul mørdejen ud og beklæd en passende form og sæt den på køl i 30 minutter. Bag den i en varm ovn, efter anvisning på pakken. Lad bunden afkøle. Kog sukker med citron, kanel og 4 spsk. vand. Når det bliver sirupsagtig vendes bærrene heri og simrer med i 2 minutter. Hæld dem i en sigte (gem sukkerlagen) og fordel bærene henover tærten. Bag den igen, i en varm ovn, 200 grader i 5 minutter. Reducer lagen så den bliver helt tyk. Når tærten kommer ud af ovnen hældes den henover tærten. Server tærten lun eller kold og server med et stykke pecorino til.