Blåbærtærte med pecorino

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Pernille BækgaardIngredienser:
Til en tærte
• 1 mørdej, færdig
• 350 g blåbær
• 175 g sukker
• 0,5 citron, saft
• 1 stang kanel
• 1 pecorino ost
Fremgangsmåde:
Blandingen af bærrene og den faste italienske ost smager helt fantastisk. Prøv det! Har man ikke lige tid til selv at bage, fås der i de fleste supermarkeder færdig blåbærtærte. Rul mørdejen ud og beklæd en passende form og sæt den på køl i 30 minutter. Bag den i en varm ovn, efter anvisning på pakken. Lad bunden afkøle. Kog sukker med citron, kanel og 4 spsk. vand. Når det bliver sirupsagtig vendes bærrene heri og simrer med i 2 minutter. Hæld dem i en sigte (gem sukkerlagen) og fordel bærene henover tærten. Bag den igen, i en varm ovn, 200 grader i 5 minutter. Reducer lagen så den bliver helt tyk. Når tærten kommer ud af ovnen hældes den henover tærten. Server tærten lun eller kold og server med et stykke pecorino til.