Bjørnekrebs med pasta og sort sauce

Bjørnekrebs med pasta og sort sauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 bjørnekrebs
2 l court bouillon
2 skalotteløg
20 g smør
4 cl noilly prat
8 dl fiskefond
120 g smør
4 stk blæksprutteblæk
salt og hvid peber
200 g spaghetti
4 spsk vegetabilsk olie
4 flåede tomater
4 tsk bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Støder man på bjørnekrebs på det europæiske marked, må man endelig købe dem. Her forhandles de nemlig meget sjældent i modsætning til på de australske og asiatiske markeder. Det er synd og skam, for bjørnekrebsens halekød smager fortrinligt og kan sagtens måle sig med kødet fra hummer og languster. Af samme grund kan retter med bjørnekrebs lige så godt tilberedes med hummer, languster eller andre krebsdyr. Kog de istandgjorte bjørnekrebs enkeltvis 3-4 minutter i den spilkogende court bouillon. Bræk dem op og tag halekødet ud. Hak de pillede skalotteløg fint. Svits dem let i 20 g smør og kog panden af med Noilly Prat. Tilsæt fiskefonden og kog den ind til en fjerdedel. Tilsæt blækspruttevæden. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber. Hold saucen varm. Kog den frisklavede spaghetti ,,al dente" i saltvand. Varm olien på panden. Sautér krebsekødet, tilsæt tomatterningerne, drys med persillen og vend det hele et øjeblik. Smag til. Fordel saucen på fire tallerkener og anret spaghetti og krebsekød ovenpå. Øs tomatterningerne over til sidst.