Biksemad med rodfrugter og spejlæg

Biksemad med rodfrugter og spejlæg

Forberedelses tid:

Antal:

2 personer

Ingredienser:

2 bagekartoffel
1 stor gulerod
1 pastinak
½-1 pk bacon, tern
1 løg
olivenolie
paprika
salt og peber
2-4 æg (gerne øko)
hp sauce
ketchup

Fremgangsmåde:

Biksemad bliver jeg aldrig træt af. Prøv at lave den på min måde, med flere forskellige slags rodfrugter. Brug hvad du har i grøntsagsskuffen; gulerod, selleri, majroe, ja selv squash eller kinaradiser kan bruges. Og så al den sædvanlige slam til! Grøntsagerne skrælles og snittes i 1X1 cm tern. Læg dem i vand. Hak løget. Opvarm lidt olivenolie på en meget stor pande eller en sauterpande. Rist baconternene til de bliver gyldne og sprøde og tag dem op. Rist det hakkede løg et øjeblik, det må endelig ikke brune. Tør grøntsagerne i et rent viskestykke og kom dem på panden. Grøntsagerne råsteges ved middel varme til de er møre, ca. 15-20 minutter. Der røres meget jævnligt, så de bliver ensartet gyldne. Tilsæt salt, peber, paprika og ristede bacontern. Tag biksemaden op og hold den varm. Steg spejlæggene som du vil have dem og læg dem ovenpå biksemaden. Den serveres som vor mor gjorde det,- med rødbeder, ketcup, HP, rugbrød og hele pibetøjet.