Belgiske vafler

Forberedelses tid:
Antal:
6Forfatter:
Anne MajgaardIngredienser:
• 200 g hvedemel
• 1 spsk olie
• 30 g sukker
• 1 knsp salt
• 3 æg
• 25 g mælk
• 50 g smør, smeltet
• sukker
Fremgangsmåde:
Sigt melet i en skål, bland med sukker og salt. Lav en fordybning i midten og kom olien i sammen med 2 spsk lunkent vand. Bland. Del æggene, kom blommerne i skålen og gnid dem ind i dejen. Rør mælken i lidt ad gangen og undgå klumper. Si evt. dejen, som skal være flydende som piskefløde. Lad dejen hvile en time. Pisk hviderne faste og fold dem i dejen. Varm vaffeljernet op og pensl det med smeltet smør på begge flader. Hæld dej i vaffeljernet, så den ene side er fyldt. Luk jernet og bag vaflen i ca. 3 min. Pensl med smør før hver vaffelbagning. Drys med sukker og server, evt med flødeskum og syltetøj. Vaffeldejen kan krydres med lidt orangeblomstvand eller vanilje.