Bedstemors mimosekage

Bedstemors mimosekage

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

125 g smør
150 g sukker
4 æg
100 g mandler
15 tvebakker
1 tsk bagepulver
0,5 dl fløde
pynt
125 g overtrækschokolade
citron, skal
fedtstof

Fremgangsmåde:

Rør fedtstof og sukker godt sammen - helst til massen nærmest "skummer" let. Del de 4 æg i blommer og hvide. Rør æggeblommerne i sukker-massen ét ad gangen. Mal mandlerne i en seperat skål, og bland dem med knuste tvebakker og bagepulver. Rør skiftevis mandelblandingen og fløde i sukker-massen. Pisk æggehviderne stive. Rør ca. halvdelen af de stive æggehvider i dejen. Dejen er ret fast, så æggehviderne skal blødgøre dejen. Vend forsigtigt og med let hånd resten af hviderne i dejen. Kom dejen i en velsmurt randform (1 liter) Bag kagen i 35-40 minutter ved 180 grader. Prøv med en strikkepind om kagen er gennembagt - hænger der ingen dej ved er den færdig. Lad kagen afkøle. Smelt overtrækschokoladen i et vandbad. Pynt kagen med chokolade og citronskalstrimler. NB! kagen er fryseegnet - men hvis den skal fryses, så vent med pynten til kagen skal serveres §;o)