Banankage

Banankage

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

400 g banan
2 håndfulde valnøddekerner
200 g smør, blødt
300 g sukker
3 æg
1 vanilie, stang
350 g mel
1,5 tsk natron
1 tsk salt
1 bg creme fraiche 18%

Fremgangsmåde:

1. Mos bananerne. Hak eller knus valnøddekernerne groft.

2. Pisk smør, sukker og hele æg grundigt med kornene fra vaniljestangen, til massen er luftig og sukkeret opløst. Sigt mel, salt og natron over og fold det i. Rør bananmos og creme fraiche i og bland det omhyggeligt. Tilsæt valnødderne.

3. Kom dejen i smurt(e) form(e) og bag banankagen ved 180° i 50-55 min. (lidt mindre for bradepandekager), eller til dejen springer tilbage ved tryk, og der ikke hænger dej ved en træ-grillpind. Vend formkager ud på bagerist og lad bradepandekagen køle af i formen.

Bradepandekagen kan evt. dækkes af et lag flødeostecreme med banan.

Kagen er god til børnefødselsdag (dog uden rom i cremen).