Balsamicomarineret oksefilet

Balsamicomarineret oksefilet

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g oksefilet
2 spsk balsamico
1 tsk oregano
3 kviste rosmarin, frisk
salt og friskkværnet peber
4 spsk jomfru olivenolie

Fremgangsmåde:

Oksefileten snøres godt. Olien, balsamico og krydderier piskes sammen og hældes over kødet der placeres i fx en bageform. Vendes nogle gange og marineres i 2-3 timer. Kødet steges på en varm pande i olie, så kødet lukkes, og derefter på svagt blus ca 10 min. Det er vigtigt at kødet er rødt. Lad hvile i ca 15 min under alufolie. Marinaden varmes og hældes over di tynde udskårne skiver kød. Citronbåde, små tomater og rosmarinkviste til, samt det italienske landbrød. Og så selvfølgelig god italiensk vin, vand og nok af det.