Bagte æbler i mandelfrakke med calvadoscreme

Bagte æbler i mandelfrakke med calvadoscreme

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 æbler
50 g marcipan
50 g mandelsplitter
25 g smør
----------------
150 g mascarpone
2,5 spsk calvados
1 tsk flormelis

Fremgangsmåde:

En rigtig hyggelig vinterdessert. Det er vigtigt at bruge de rigtige æbler. Her går det ikke med de blanke Granny Smith, brug syrlige, danske æbler som Ingrid Marie, Cox Orange eller Belle de Boskoop. Og kan du ikke få no´en store no´en, så lav to til hver; det kan man alligevel sagtens spise. Har du ingen Calvados, så kom vanillekorn i cremen. Skræl æblerne og fjern kernehuset med en æbleudstikker eller en lille, skarp kniv. Kom marcipan i hullet. Pensl æblerne med smeltet smør og tril dem i mandelsplitter. Mas mandlerne godt fast med hænderne. Stil æblerne i et ildfast fad og bag dem i en 180 grader varm ovn til mandlerne er gyldentbrune, ca. 15 minutter. Rør Mascarponen med flormelis og Calvados og server den til de varme æbler. Selvfølgelig med et glas Calvados til.