Bagt torsk med urter og timian

Bagt torsk med urter og timian

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

700 g torsk, filet
8 forårsløg
8 gulerødder
8 majroer
1 skalotteløg
1 bdt timian
1 citron
2 tomater
2 fed hvidløg
salt og peber
Olivenolie

Fremgangsmåde:

Rens grøntsagerne. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm og gem lidt af den grønne top. Gulerødderne skæres i stænger, majroerne deles i små både, og skalotteløget hakkes.

Noget af timianen nippes af stænglen. Grøntsagerne kommes i en gryde med lidt kogende vand, olie og salt. Timianblade og revet citronskal tilsættes. Simrer ca. 5 minutter under låg.

Grøntsagsblandingen bredes ud i et ovnfast fad og drysses med lidt hakket hvidløg. Torsken skæres i portionsstykker og lægges ovenpå grøntsagerne. Tomaterne skæres i både, som fordeles rundt i kanten af fadet sammen med et par skiver citron. Til slut lægges hele timiankviste øverst, og det hele krydres med salt og peber og dryppes med lidt olivenolie.

Bages 12-15 minutter i en 175 grader varm ovn. Serveres med basmatiris eller nye kartofler. velkomme