Bagt laks med blomkålspure og timiankartofler

Bagt laks med blomkålspure og timiankartofler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 laksefilet
1 spsk peber
havsalt
olivenolie
----------------------
7 kartofler
timian, frisk
salt og peber
olivenolie
-----------------
1 blomkål
2 spsk piskefløde
salt og peber

Fremgangsmåde:

De laksefileter man køber på frost er en OK kvalitet i en snæver vending,- og så er det hurtig aftensmad. Start med at sætte kartoflerne i ovnen, så kan laksen følges med dem lidt senere. Kartoflerne pensles med olie og drysses med timianblade, salt og peber. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Laksen lægges i et ildfast fad og dryppes let med olie. Drys overfladen med salt og en del knuste peberkorn. Stil dem ind til kartoflerne de sidste 12- 15 minutter. Snit blomkålen i mindre stykker og kog dem møre i saltet vand. Hæld næsten al vandet fra og blend kålen til en pure. Varm den igennem igen med salt, peber og lidt fløde, creme fraiche eller flødeost. Hvis du ikke har nogen af delene, så brug en lille smørklat i stedet. Server den varme pure til laksen og de bagte kartofler. Byd evt. citronbåde til.