Bagt kartoffelmos med rucolasalat

Bagt kartoffelmos med rucolasalat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

3,5 bagekartoffel
0,5 dl creme fraiche 18%
0,5 dl cheddar ost, revet
2 spsk persille
3,5 skiver kogt skinke
2 æg
salt og peber
rasp
----------------
0,5 bk rucola salat
1 stor gulerod
0,5 agurk
0,5 dl vindruekerneolie
3 spsk æbleeddike
1 spsk dijon sennep
salt og peber

Fremgangsmåde:

En herrebillig og meget hyggelig vinterret. Jeg plejer at servere den som selvstændig ret, men den kan også udmærket bruges som tilbehør til en stegt kylling eller en hamburgerryg. Skinken kan udelades, hvis man synes. Eller erstattes af sprødstegte bacontern. Eventuelle rester smager godt som smørepålæg i en sandwich dagen efter, gerne sammen med en skive kogt skinke og et par cornichoner. Skræl kartoflerne og snit dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i usaltet vand og mos dem med en gaffel. En stavblender dur ikke her, mosen bliver nemt slimet. Rør mosen med creme fraiche, æg, hakket skinke, persille, ost og krydderier. Kom den i et smurt ildfast fad og drys med rasp og et par smørklatter. Stil den i en 200 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter eller til den er hævet og gylden. Den rensede rucolasalat vendes sammen med papirtynde skiver af gulerod (brug rivejernet) og ditto agurkeskiver. Pisk en dressing af de nævnte ingredienser og hæld den over salaten. Server den sammen med den bagte kartoffelmos. Et par asier eller syltede græskar er godt til.