Baconbøffer på stegte kartofler

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
YoumamiIngredienser:
Fremgangsmåde:
Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter. Imens svitses det hakkede løg og ituskårne svampe i lidt smør. Afsvales. Blandes med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars, der stilles koldt i en times tid. Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ildfast fad. Overhældes med fløden. Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Kødet formes til 8 ovale bøffer. Omkring hver rulles en skive bacon. Bøfferne lægges på de halvbagte kartofler. Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille og ved 225 grader i ca.20-25 minutter, til kartoflerne er møre. Læg tomatskiver i kanten af fadet og pynt med en dusk persille. Servering: Serveres med 4 tomater og persille.