Baconbøffer på stegte kartofler

Baconbøffer på stegte kartofler

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
3 spsk rasp
1 dl vand
1 dl kaffefløde
salt og peber
1 spsk kartoffelmel
1 æg
timian
1 løg
1 champignon, glas
8 skiver bacon
12 kartofler
salt og peber
1,5 dl kaffefløde
smørklatter

Fremgangsmåde:

Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter. Imens svitses det hakkede løg og ituskårne svampe i lidt smør. Afsvales. Blandes med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars, der stilles koldt i en times tid. Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ildfast fad. Overhældes med fløden. Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Kødet formes til 8 ovale bøffer. Omkring hver rulles en skive bacon. Bøfferne lægges på de halvbagte kartofler. Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille og ved 225 grader i ca.20-25 minutter, til kartoflerne er møre. Læg tomatskiver i kanten af fadet og pynt med en dusk persille. Servering: Serveres med 4 tomater og persille.