Bøffer med vildtsmag og rysteribs

Bøffer med vildtsmag og rysteribs

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket oksekød
4 skiver bacon
4 spsk rødvin
0,5 løg
1 tsk rosmarin, tørret
1 æg
3 enebær, knuste
rasp
salt og peber
smør
200 g grønne bønner
100 g ribs
2 spsk sukker
kartofler

Fremgangsmåde:

Kødet røres med vin, æg, krydderier, rasp og løg. Klip også de to af baconskiverne i meget små tern og rør dem i farsen. Form farsen til to bøffer og omvikl dem med bacon. Det fastgøres med tandstikkere. Bøfferne gennemsteges i smør på panden.Drys med ekstra salt og peber. Hvis du ønsker lidt sauce til retten, kan du koge panden af med lidt piskefløde tilsat 1 tskf. tomatpure. Bønnerne koges ca. 8 minutter i letsaltet vand. Ribsene renses og røres sammen med sukkeret. Kan du ikke skaffe friske bær, kan du i stedet servere tyttebærsyltetøj eller ribsgele.Retten serveres med nye kartofler eller hasselbagte kartofler.