Bøffer med rødkålssalat

Bøffer med rødkålssalat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 bøffer, rib eye
smør
salt og peber
--------------
0,25 rødkålshoved
grønne druer
0,5 appelsin
0,5 dl pinjekerner, ristede
----------------
0,5 dl olivenolie
2 spsk hvidvins eddike
1 spsk dijon sennep
0,5 appelsin, saft
salt og peber

Fremgangsmåde:

Snit rødkålet meget fint. Del druerne i halve og tag stenene ud. Snit den halve appelsin i små tern. Vend det hele sammen og pisk en dressing af olie, eddike, sennep, appelsinsaft, salt og peber. Hæld den over salaten og lad det gerne trække en tid. Smelt lidt smør på en pande og steg bøfferne, ca. 2-3 minutter på hver side, alt efter størrelse. Lad bøfferne hvile i nogle minutter inden serveringen og krydr dem godt med salt og peber. Retten serveres fx med en god kartoffelmos, rørt med hakket persille.