Bøf ragout.

Bøf ragout.

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

1000 g oksekød, inderlår
750 g Rødvin
250 g champignon
150 g Bacon
100 g Smør
100 g svineblod
25 g Mel
15 g Cognac
12 løg
1 skalotteløg
1 suppevisk
Citronsaft
Salt og Peber

Fremgangsmåde:

Kødet skæres op i smaa Bøffer og Flæsket i store Terninger. Derefter svitses Bøfferne og Flæsket i en Del af Smørret, svides af med den gamle Cognac og sættes hen. Resten af Smørret bages op med Melet, til det begynder at tage Farve, og heri koges Løgene gyldne. Derefter kommes Skalotten i sammen med Visken, Saltet og Peberet. Dette spædes med Vinen, og til sidst kommes Bøfferne og Flæsket, som De har sat hen, ned til det øvrige. Lad dette koge over svag Ild i to Timer.

Et Kvarter inden det er færdigt, kommes de pillede Champignoner, som er dyppet i Citronsaft, ned til Resten. Kødstykkerne lægges paa et Fad og omkring det Champignonerne og de smaa Løg. Dette holdes varmt. Hæld Blodet i Sovsen, bland den godt, varm den op, uden at den koger, smag den til med Krydderier, hvis det er nødvendigt og si Sovsen over Kødet. Det serveres omgaaende.

Paa samme Tid serveres i et Grønsagsfad tørre Ris eller kogte Kartofler, der er knuste, rørt ud med Smør og gratineret. Paa samme Maade kan man lave Bederagout (civet de mouton) og Svineragout (civet de porc). Man kan give alle disse Ragout’er Vildtsmag ved at lade Kødet marinere i en Marinade som beskrevet under marineret Bedekølle og ved i Sovsen at komme en Smule stærk Vildtkraft.