Bøf med syltede skallotteløg

Bøf med syltede skallotteløg

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 skiver oksetyksteg
100 g skalotteløg
100 g smør, usaltet
1 bdt, lille persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skalotteløgene( gerne grå skalotteløg) pilles og hakkes fint. Persillen skylles, tørres, og bladene hakkes. Kødskiverne drysses med salt og peber. 50 g smør varmes på en tykbundet pande. Når smørret bruser, lægges kødet på panden og steges på den ene side. De vendes og steges på den anden side. Den nøjagtige stegetid vil være afhængig af kødets tykkelse, og hvor rødt det skal være.

2. Tag kødet op og læg det på en flad tallerken, som er anbragt med bunden i vejret i et fad (for at kødsaften kan løbe fra). Kom de hakkede skalotteløg på panden og steg dem bløde i stegeskyen i nogle minutter for svag varme, uden at bliver brunede. Tilsæt derefter det kødsaft, der er løbet fra bøfferne. Om nødvendigt tilsættes 2 spsk vand.

3. Læg bøfferne på varme tallerkener og fordel skalotteløgene over dem. Sæt panden på blusset igen og tilsæt resten af smørret. Når det er nøddebrunt, tilsættes en stor håndfuld hakket persille; rør rundt og hæld dette over bøfferne. Serveres straks. Denne sidste del af tilberedningen skal gøres meget hurtigt. I sin tid kaldte vi alle udskæringer af oksekød, der skulle pandesteges, for » bifteck« - det kunne være inderlår, filet eller mørbrad, men vi foretrak tyksteg. De grå skalotteløg var den mest anvendte sort. De har en finere, men også mere gennemtrængende smag. Da de ikke holder sig så godt, er de nu blevet sjældne på torvet. Råstegte kartofter i tern var det klassiske tilbehør til denne kødret.