Bøf i Kasserolle.

Bøf i Kasserolle.

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

750 g oksekød, inderlår
300 g Kartofler
150 g karotter
150 g oksemarv
50 g Løg
20 g Selleri
7 g Salt
5 g Persille
6 dg Peber

Fremgangsmåde:

Kødet skæres i firkantede 6 cm store Stykker. Kartoflerne, Karotterne og Marven skæres i fine Skiver, og Løgene, Sellerien og Persillen hakkes fint.

I en Porcelænskasserolle, der skal være tyk og ildfast, kommes nu efterhaanden Halvdelen af de ovennævnte Ingredienser i følgende Orden: Marv, Kød, Salt, Peber, Kartofler, Karotter, Løg, Selleri, Persille, og saa begynder man om igen i den samme Orden med den sidste Halvdel. Der lægges Laag paa Kasserollen, idet man mellem Laaget og Kasserollen kommer et velsmurt Stykke Papir. Lad dette koge i en ikke for varm Ovn i 1½ Time.

Skum det. Server i Kasserollen.

Bøfpie er en engelsk Variant af denne franske Opskrift. I England dækker man Kasserollen til med et Laag af Butterdejg, som er skaaret til paa samme Maade som en Postej, og som har et Hul, som man, naar Kogningen er færdig. stopper til med en Dejgprop. Naar Bøfpien skal spises kold, kommes ved Hjælp af denne Aabning, inden den er afkølet, nogle Skefulde god Kødkraft i, som stivner til Gelé. I England kommer man meget tit Kalvenyrer eller Bedenyrer ned i Postejen sammen med Kødet.