Båndnudler med pesto

Båndnudler med pesto

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

1 bdt, stort basilikum
50 g parmesan ost, revet
2 spsk pinjekerner
400 g trenette pasta
3 fed hvidløg
1,25 dl olivenolie
salt

Fremgangsmåde:

I Pesto: Et stort bundt basilikum skylles og trykkes helt tørt, før bladene rives af. Pinjekernerne ristes let på en pande, og hvidløgsfeddene hakkes groft. Sammen med en knivspids salt stødes alle ingredienserne til en pasta i morteren (eller det hele pureres fint i en mikser). 2 Blandingen hældes over i en skål og skiftevis røres 1 spsk af olivenolien og 1 spsk af den frisk revne ost i, til det har konsistens som en tyktflydende creme. 3 2-3 ltr. letsaltet vand bringes i kog i en stor gryde og trenetterne koges al dente heri. 3-4 spsk. af kogevandet røres ud i pestoen. 4 Vandet hældes fra trenetterne og de blandes med ¾ af pestoen i en opvarmet skål. Til sidst fordeles resten af pestoen over retten. Og pesto: uden tvivl den mest interessante kombination af basilikum, hvidløg og olivenolie, der findes! *Den liguriske pasta »trenette« er tynde, flade bånd med let krøllede kanter. I stedet for trenette kan bruges de flade fettuccine (båndnudler).