Auberginegratin fra Vieux Peygros

Auberginegratin fra Vieux Peygros

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 auberginer
2 løg
2 fed hvidløg
4 tomater
10 spsk olivenolie
2 spsk reven parmesan
2 spsk rasp
1 kvist sar
1 bdt, lille persille
salt og peber
4 æg
groft salt
1 bdt sar

Fremgangsmåde:

Vieux Peygros er et kvarter i Mougins, hvor man tidligere dyrkede blomster først og fremmest violer og jasminer til parfumeindustrien. Denne auberginegratin er så parfumeret at den vækker mindet om duften i det landlige Mougins, og derfor her jeg givet den dette gode navn. Skræl auberginerne, løgene og hvidløgsfedene. Hak løgene fint og sæt dem over i en emaljeret gryde med 2 spsk olivenolie og svits dem i olien uden at de får farve. Skær auberginerne i skiver på 3-4 mm. Hak hvidløg, sar og persille sammen og stil det til side på en tallerken. Varm ovnen op til 300C. Smør en bradepande med 2 spsk. olivenolie og drys den let med salt. Læg aubergineskiverne på uden at de dækker hinanden og sæt dem i ovnen, til de er bløde, ca. 10 min. Gentag dette, til der ikke er flere aubergineskiver. Læg dem til side. Et ovnfast fad smøres med nogle dråber olivenolie og i bunden lægges et lag aubergineskiver og ovenpå dem et lag kogte løg. Drys en smule salt på. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på løgene. Blandingen af hakket persille, hvidløg og sar fordeles på dem. De dækkes med endnu et lag aubergineskiver, og der sluttes af med et lag tomater, salt og peber. I en skål blandes raspen og den revne parmesanost, og tomaterne dækkes med denne blanding. 2 spsk. olivenolie hældes over. Sæt fadet i ovnen og bag gratinen i 45 min. ved 110C, men pas på, at den ikke bliver for tør. Reducer varmen, hvis det skulle blive nødvendigt. Gratinen serveres i fadet, garneret med sarblade. Man kan også, så snart fadet er taget ud af ovnen, med en stor ske lave fire fordybninger i gratinen, og i hver af disse slår man et frisk æg ud. Fadet sættes igen i ovnen i 5-10 min. Fadet tages ud, og der krydres med groft salt og peber.