Aspargespie

Aspargespie

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

dej
100 g smør, koldt
100 g hvedemel
100 g gratineringsost
0,5 spsk mælk
Fyld
0,5 kg hvide asparges
2 dl vand
300 g kyllingebryst, inderfilet
1,5 tsk groft salt
3 spsk hvedemel
1 dl mælk
friskkværnet peber
Tilbehør
520 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Bagetid:

Ca. 1/2 time ved 200°.

 

Dej:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt osten og ælt dejen let sammen med mælk. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

 

Fyld:

Skræl aspargesene fra hoved mod rod og skær det nederste hårde stykke af. Skær de skrællede asparges i ca. 2 cm lange stykker. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt asparges, kyllingekød og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Rør mel og halvdelen af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og kom jævningen i aspargesblandingen under omrøring. Kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt peber og smag til. Hæld stuvningen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter). Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 27 cm i diameter). Læg dejen over fyldet som låg og tryk dejkanten godt til formen. Skær overskydende dej fra og anvend den som pynt på låget. Bag aspargespien midt i ovnen.

Tip: I stedet for friske asparges kan man anvende 2 glas asparges (a ca. 330 g). Lad aspargesene dryppe af i en sigte.