Artiskokomelet

Artiskokomelet

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

4 artiskokker, møre
2 spsk citronsaft
4 æg
2 spsk mælk
4 spsk olivenolie
2 spsk smør
1 spsk mel
salt og peber

Fremgangsmåde:

1 De yderste tørre artiskokblade fjernes og spidserne skæres af de øvrige. Artiskokkerne skæres i ottendedele og skægget fjernes. De rensede artiskokker lægges straks i vand med citronsaften, så de ikke misfarves. 2 Olivenolien varmes på en pande. Artiskokkerne tages op af vandet, tørres godt af og krydres med salt og peber. De drysses med mel og steges gyldne i den varme olie. De tages op og drypper af på køkkenrulle. Panden gøres ren. 3 Æggene piskes med mælk, lidt salt og peber. Smørret smeltes på panden, artiskokkerne lægges i, og æggeblandingen hældes over. Undersiden steges gylden, mens panden af og til rystes. Lad omeletten glide over på en tallerken. Ven den og steg omeletten færdig ved svag varme. Serveres varm. Omeletter med friske grønsager eller krydderurter serveres også gerne som en lille forret eller som mellemmåltid.