Appelsin og Tomat-Kylling

Appelsin og Tomat-Kylling

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 appelsiner
150 ml hvidvin, tør
500 g kylling, bryst
olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
5 cm kanel, hel
safran
1 laurbærblade
2 ds flåede tomater
salt og peber
1 spsk akacie honning
couscous
smør
citron
persille

Fremgangsmåde:

En nem og hurtig ret, som virker som ren afrodisiaka på det smukke køn ? muligvis grundet kombinationen af honning og kanel. Advarsel: Efter det her tror din kæreste/kone, at du KAN lave mad!;-)) Riv skallen af én appelsin, og hæld saften af den og endnu en appelsin i en skål. Tilsæt hvidvin, olie og pisk det sammen. Kyllingen skæres i 5 cm lange, 1 cm brede stykker og lægges i appelsin-marinaden og trækker i mindst 30 min. Hak løget fint, snit hvidløget i fine skiver, og svits det sammen i en dyb pande over svag varme i 2 spiseskefulde olie, i ca. 6 min. Løgene må ikke brunes. Tilsæt hel kanel, safran, laurbær, 1 teskefuld salt, sort peber, fl. tomater og honning. Skru op for varmen i nogle minutter, mens der røres godt med en træske for at findele tomaterne. Skru nu ned for varmen og lad det hele koge ind i ca. 30 min., til det får en tyk og cremet konsistens. Hæld marinaden fra kyllingen, og tilsæt den lidt efter lidt til saucen, som fortsat koger ind. Kyllingen brunes godt i smør og olie i en pande. Den tilsættes til sidst til saucen, som evt. tilsmages med salt, peber, honning og et stænk citronsaft. Husk at fiske kanelen og laurbærbladet op igen før servering! Server med couscous og pynt retten med hakket persille. Kogning af couscous er en stor kunst, og det er her det kan gå grueligt galt ? Pas på: det skulle nødig blive til grød. Held grynene i koldt vand, så det dækker. Når det lige akkurat koger tager du gryden af ØJEBLIKKELIGT. Hæld vandet fra i en si. Hæld grynene tilbage i gryden og lad dem stå og trække i 5 til 10 min. Kan evt. varmes op igen med lidt smør el. vand. Server retten med en kølig tør hvidvin til og pynt med persille eller purløg.