Andebrystsaute med druer og bladselleri

Andebrystsaute med druer og bladselleri

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 berberi andebryst
10 blå vindruer
3 stilke bladselleri
0,5 dl valnøddekerner
0,5 dl sherry
rosmarin, frisk
smør
salt og peber
---------------------------
kartoffelmos

Fremgangsmåde:

Denne opskrift er lidt vildtinspireret, med druer, nødder og bladselleri. Hvis du bruger den som gæstemad, så server en salat med hjertesalat, appelsiner og granatæblekerner til. Server enten kartoffelmos eller frisk pasta til. Skær andebrystet i tynde skiver. Du kan evt. fjerne skindet, hvis du er lidt fedtforskrækket, men det giver nu en god smag. Skær bladsellerien i små bjælker, druerne i halve og valnøddekernerne i halve. Smelt smørret på en god, stor pande og steg andekødet sprødt. Kom bladselleri og druer på panden og steg videre, til det er gyldent. Kom sherry eller portvin i panden og lad retten simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og rosmarin og tilsæt nødderne. Serveres med kartoffelmos eller frisk pasta, fx grøn fettucine. Hvis du ikke lige har portvin eller sherry på lager, så brug lidt god fond, fx ande- eller kalvefond fra Oscar.