Andebryst med stjerneanis og varm rødbedesalat

Andebryst med stjerneanis og varm rødbedesalat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 Berberi andebryst
3,5 stjerneanis
salt og peber
smør
------------------
2 rødbeder, friske
1 skalotteløg
1 æble
timian, tørret
1 dl solbær, frost
andefedt
salt og peber
balsamicoeddike

Fremgangsmåde:

Prøv at servere denne ret som et indslag på julefrokostbordet. Den er lidt frisk og anderledes, men alligevel meget "julet". Stjerneanis giver andebrystet en lidt speciel smag af anis, så hvis du ikke bryder dig om det, eller måske ikke kan finde stjerneanis i din butik, så stik nogle små kviste af frisk rosmarin i kødet i stedet for. Hvis du har en food processor eller et mandolinjern, så er det nu, det skal findes frem! Og forresten; stjerneanis kan i hvert fald købes i Matas. Rødbederne skrælles (her er gummihandsker en god ting!) og snittes i tændstiktynde strimler (julienne). Gør det ved hjælp af en food processor eller et mandolinjern. Har du ingen af delene, så riv dem på den grove side af råkostjernet, det er et farligt griseri at stå og snitte alle de rødbeder i hånden! Æblet snittes i små tern og løget hakkes fint. Gør andebrystet i stand og rids skindet. Lav nogle små, dybe snit i kødet og stik stjerneanis heri. Smelt lidt smør på en god pande og steg andebrystet, først med skindsiden nedad. Lad det stege stille og roligt så fedtet smelter af, det skal du nemlig bruge til at stege rødbederne i. Steg brystet ca. 18 minutter i alt, afhængig af hvor tykt det er. Krydr rigeligt med salt og friskkværnet peber og pak det godt ind i folie og et viskestykke. Det skal hvile i ca. 15 minutter (mens du steger rødbederne). Brug denne samme pande og lad andefedtet blive derpå. Steg rødbede, løg og æble ved relativt lav varme, det må endelig ikke branke. Når rødbederne er møre, men med bid, drypper du evt. med lidt balsamico, drysser med salt, peber og timian og tilsætter solbærrene. De skal blot lige varmes helt igennem. Skær brystet ud i tynde skiver og pynt med lidt flere stjerneanis og lidt optøede solbær. Serveres med ristet rugbrød.