Andebryst med æbler

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Pernille BækgaardIngredienser:
• 1 andebryst
• 2 skalotteløg
• 2 æbler
• 1 spsk balsamico
• rucola salat
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Rids andebrystet og læg det med fedtsiden nedad på en varm pande (dette gør, at noget af fedtet bliver afgivet). Når det er gyldent, vendes andebrystet. Krydr med salt og peber. Læg andebrystet i et ildfast fad og steg det i en varm ovn, 200 grader 12 - 15 minutter, alt efter størrelse. Tag det ud og lad det hvile lunt 5 minutter inden udskæring. Sauter løgene i lidt af andefedtet, tilsæt æbler og balsamico. Lad det simre 4 - 5 minutter. Krydr med salt og peber. Server til tynde skiver af andebrystet. Retten kan fx serveres med ovnkartofler i både, drysset med frisk eller tørret rosmarin.