Amerikanske muffins

Amerikanske muffins

Forberedelses tid:

Antal:

Vælg fra listen

Ingredienser:

2 æg
100 g brun farin
1 tsk ægte vaniljesukker
1,75 dl vindruekerneolie
3 dl æble, revet
100 g valnødder
300 g mel
3/4 tsk fint salt
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
1 tsk kanel, stødt
2 tsk ingefær, stødt

Fremgangsmåde:

1. Pisk æggene luftige med brun farin, vaniljesukker og olie. Riv æblerne (tryk lidt saft af dem, hvis de er meget fugtige) og hak valnødderne groft (rist dem evt. først). Bland æble og valnødder i æggemassen. 2. Sigt mel, salt, natron, bagepulver, kanel og ingefær over og bland dejen omhyggeligt. 3. Kom dejen i smurte muffins-forme eller i usmurte papirsforme (evt. dobbelte, hvis de er tynde) - en god spsk i hver. Formene skal være 3/4 fulde. Bag dem ved 200° i 25-30 min., til de er hævede og let brune på oversiden. Lad dem køle lidt af og server dem straks. Muffins smager bedst friskbagte. I Amerika hører de til på morgenbordet - i Danmark er de gode til en kop te eller kaffe om eftermiddagen. Variationer Muffins med ribs Tilsæt en håndfuld skyllede, ribbede ribs til muffins-opskriften. Muffins med courgette Udskift revet æble med uskrællet, groftrevet courgette (1 mellemstor). Muffins med blåbær Udskift revet æble med store, faste blåbær.