Amerikansk rejetærte

Amerikansk rejetærte

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

350 g rejer
1 ds aspargessnitter
200 g mayonaise
1 bdt dild
4 stk æggehvider, piskede
sennep
karry
vinagre
Dej
200 g mel
150 g smør
5 spsk vand

Fremgangsmåde:

Dej: alle tre dele - dvs mel, smør og vand - hakkes sammen, dejen æltes og lægges koldt. Så rulles dejen ud og lægges i et smurt ovnfast fad. over dejen lægges staniol, der trykkes fast til dejen (så glider den ikke ned!). Bag dejen ved 250 grader på nederste rille i ovnen - i 10 min. Tag fadet ud, fjern staniolen og bag dejen i yderligere 10 min.

Afsval herefter dejen (kan evt. lægges i fryseren og gemmes til næste dag)....

Fyld: Så lægges rejer, dild og asparges i formen. Bland mayonnaisen (og smag løbende til) med karry, sennep, dild og vinaigre. Pisk æggehviderne og bland i mayonnaisen. Put derefter mayonnaise-blandingen oven på rejerne, dilden og aspargesene. Evt. kan lidt dej-rester lægges ovenpå som "gitter". Bag i 20 min på 225 grader på nederste rille. Ved servering pyntes med rejer.