Amerikansk pizza

Amerikansk pizza

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

dej
10 g gær
1,25 dl vand, lunkent
1 spsk vindruekerneolie
0,5 tsk groft salt
200 g pizzamel
Tomatsauce
25 g smør
2 zittauerløg
1 fed hvidløg, hakket
1 ds hakkede tomater
0,5 tsk groft salt
0,5 tsk sukker
Fyld
200 g pizzaost
2 spsk rød chili, frisk
1 tsk oregano, tørret
100 g pepperoni
Pynt
Tørret oregano
Tilbehør
grøn salat

Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200º. Dej: Rør gæren ud i vand i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Tomatsauce: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør". Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 35 cm) og læg den på bagepapir. Fordel tomatsaucen på pizzabunden. Fyld: Drys osten over saucen og kom chilipeber og oregano på osten. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag pizzaen midt i ovnen. Tag den ud efter ca. 15 min., og fordel peperoni på pizzaen. Bag den færdig midt i ovnen i ca. 5 min.