Amerikansk gulerodskage

Amerikansk gulerodskage

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

375 g gulerødder, revet
4 æg
300 g brun farin
1 vanilie, stang
2 dl vindruekerneolie
275 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk kanel
½ tsk fint salt
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld valnødder

Fremgangsmåde:

1. Smør formen(e) og drys med mel. Ryst overskydende mel af. Skræl gulerødderne og riv dem fint - evt. på rivepladen på food-processor. Tryk væde af dem, hvis de er saftige. 2. Slå æggene ud i røreskålen. Tilsæt mørk farin og kornene fra vaniljestangen. Pisk blandingen lys og luftig. Tilsæt olien og bland. 3. Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og salt over blandingen og rør det i. Vend de revne gulerødder i og tilsæt rosiner og letknuste valnødder. 4. Bag kagen ved 180° i 40-55 min., eller til der ikke hænger dej ved en træ- grillpind. Tag kagen ud og lad den køle af i bradepanden. Formkager vendes ud på rist. 5. Forbered imens en portion flødeostecreme. Smør flødeostecremen på kagen, når denne er helt kold, og dekorer overfladen ved at trække striber eller toppe med en gaffel. Gulerodskage egner sig også til børnefødselsdag. Se forslag til dekoration i kapitlet om festkager.