Ajvar og hummus med grillet brød

Ajvar og hummus med grillet brød

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

3 dl kikærter, kogte
2 fed hvidløg
0,5 citron, saft
4 spsk olivenolie
0,5 tsk cayenne peber
salt og peber
2 spsk finthakket persille
---------------------------
0,5 gl ajvar
8 skiver, tynde brød
olivenolie
havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hummus er foruroligende nemt at lave, man humser bare det hele op i blenderen og kører nogle omgange. Ajvar er en lækker creme af blendede peberfrugter, løg og auberginer, krydret med chili og hvidløg og rørt med olivenolie. Den fås- billigt- på glas hos grønthandlere og er skøn af have i køleskabet til sandwiches, dip eller til at komme i en sauce. Køb den endelig, hvis du får øje på den. Brødskiverne steges i lidt olie på en pande eller en grillpande. De skal være ret tynde, så de bliver godt sprøde og knasende. Læg den kort til afdrypning på fedtsugende papir. Drys de varme brødskiver med havsalt og knuste peberkorn. Kom alle ingredienser til hummus i blenderen (eller brug din stavblender), og kør den til en jævn, men ikke helt glat masse. Smag evt. til med mere knust hvidløg og salt. Anret hummus og ajvar i små skåle eller glas og stil dem på bordet med en lille smørekniv i hver. Hver smører sine egene små brød. Anret evt. med lidt frisk salat, nogle gode oliven og / eller små stykker af fetaost.