Agrippas forret

Agrippas forret

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

1 æble, granny smith
1 julesalat
100 g spegeskinke
20 g pistacienødder, saltede
20 g valnøddekerner
2 spsk jomfru olivenolie
1 spsk citronsaft
salt

Fremgangsmåde:

Her er ikke tale om en ret, opfundet af den legendariske romerske politiker Agrippa, men en forret bearbejdet af Claudio, der har sin restaurant "Armando al Pantheon" foran Pantheon i Rom, og som har dedikeret den til Agrippa, som netop påbegyndte Pantheon i det sidste århundrede f. Kr. Æblet skæres i både umiddelbart inden brug og arrangeres på et fad skiftevis med julesalaten, og spegeskinken lægges over. Pistacienødderne og valnøddekernerne hakkes groft og drysses over. Olivenolie, salt og citronsaft piskes sammen, og dressingen dryppes over. VIN: Tør spumante - Frascati