Abrikosglaserede revelsben

Abrikosglaserede revelsben

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,2 kg revelsben, helt
salt og peber
4 dl bouillon
Glasering
0,5 dl abrikosmarmelade
1,5 spsk dijonsennep
1,5 spsk flydende honning
1 spsk hvidvins eddike
Tilbehør
750 g kartofler, små
1 dl korender
1 kinakål
1 spsk olie
2 dl sky fra revelsbenene
35 g hasselnøddeflager
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Bland alle ingredienserne til glasering. Læg kødet på en rist i en lille bradepande eller i et ovnfast fad med fedtlaget opad og drys med salt og peber. Fordel glaseringen på overfladen. 2. Hæld bouillon ved. Stil fadet i ovnen på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege i ca. 13/4 time. Skru ned for temperaturen, hvis glaseringen bliver for mørk. 3. Si og skum skyen for fedt. 4. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter. 5. Kog og pil kartoflerne og skær dem evt. i kvarte. Dæk korenderne med kogende vand, mens kartoflerne koger. Halvér og skær kinakålen i 1 cm tynde strimler. Kom olien i en stor gryde og vend kålen heri. Tilsæt kartoflerne og skyen og kog under omrøring, til kålen netop falder sammen. 6. Bland korender og hasselnødder i og smag til med salt og peber.