Gullashsuppe

Gullashsuppe

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

175 g oksekød i tern, magert
2 kartofler
1 ds flåede tomater
1 løg
0,5 rød peberfrugt
1 spsk paprika
1 knsp cayenne peber
2 fed hvidløg
7,5 dl oksekødsbouillon, terning
salt og peber
smør
------------------------
groft brød

Fremgangsmåde:

Den klassiske, ungarske gullashsuppe må gerne være lidt stærk, så man virkelig får farve i kinderne. Det er afgørende, at man lader den koge i lang tid, så kødet er meget mørt, ellers er det ikke nogen fornøjelse. der skal jo ikke bruges så meget kød, så vælg noget af en god kvalitet, fx en god tilbudsbøf. Er det lavet rigtigt, er ungarsk gullaschsuppe en rigtig vinterdelikatesse. Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun kødet på alle sider, evt. ad flere omgange. Tør kødet af med køkkenrulle inden stegningen, så undgår du at det koger i egen saft i stedet for at brune. Kom paprika og hakket løg og peberfrugt i gryden og steg det kort med til det tager farve. Tilsæt de flåede tomater. Hvis tomaterne er hele, skal du lige kvadre dem med hænderne inden de kommes i gryden, -skøn fornemmelse! Tilsæt (kogende) oksebouillon og lad suppen simre i mindst en time, gerne længere. Kom 1x1 cm kartoffeltern i gryden og kog dem med til de er møre. Stik i kødstykkerne, de skal være meget møre. Smag til med salt, peber, evt. lidt cayennepeber og presset hvidløg. Server suppen meget varm, evt. med et grønt drys eller en top creme fraiche. Giv groft brød til. Eventuelle rester er bare endnu bedre dagen efter. Du kan evt. snyde og lave en dobbelt portion.