3 slags julekonfekt for voksne

3 slags julekonfekt for voksne

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

500 g marcipan
300 g chokolade, mørk
---------------------
Første
1,5 spsk amaretto
2 spsk mandelsplitter, ristede
mandler
Anden
1 spsk kaffe, stærk og kold
100 g blød nougat
kandiserede violer
Tredje
1,5 spsk cointreau
0,5 appelsin, skal
pecannødder
--------------
flormelis

Fremgangsmåde:

Her har du tre slags delikat julekonfekt. De er nok mest beregnet for det voksne publikum, da der er sprut i to af dem! Husk at man kan købe de bittesmå sprutflasker, så behøver du hverken købe hele flasker eller erstatte med tvivlsomme slatter fra barskabet,- marcipan og Gammel Dansk går nemlig ikke så godt sammen!

Del marcipanen i tre lige store klumper. Bræk chokoladen i stykker og sæt den over at smelte i vandbad. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.

Ælt den ene marcipanklump med Amaretto og ristede mandelsplitter. I alle tre tilfælde gælder det, afhængig af hvor meget væde du putter i, at du kan tilsætte lidt flormelis, hvis marcipanen synes fugtig. Pres den ned i en lille firkantet form (fx en madkasse) der er beklædt med film. Laget skal være ca. 2 cm højt. Stil marcipanen på køl et stykke tid, vend den ud af formen og snit den i kvadrater.

Ælt den anden marcipanklump med kaffe. Rul den ud (evt. mellem to stykker bagepapir) til 1 cm tykkelse. Del den i to og dæk den ene halvdel jævnt med tynde skiver af køleskabskold nougat. Læg den anden halvdel ovenpå og skær dette ud i kvadrater. Stil dem på køl.

Ælt den sidste marcipanklump med Cointreau og revet appelsinskal. Pres det ned i en form ligesom med den første klump, og skær også den i kvadrater. Så er det tid til at overtrække med chokolade. Det gøres nemmest ved hjælp af en kokkepincet. Dyp en enkelt kvadrat ad gangen og bank pincetten let mod kanten af skålen idet du tager stykket op, så drypper overskydende chokolade af. Stil dem på bagepapir og pynt med det samme, inden chokoladen stivner.

Chokoladen bør opbevares køligt, men ikke i køleskab, så bliver chokoladen nemt hvidspættet.

Sidste punkt: Drik det sidste af de små sprutflasker!