Ølstegt svineskank

Ølstegt svineskank

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 svineskanke
salt og peber
1 pastinak
1 persillerod
0,25 selleri
3 gulerødder
2 løg, store
3,5 kartofler, store
1 kvist timian
1,5 laurbærblade
10 hele peberkorn
1 pilsner
Tilbehør
Rugbrød
    sennep
    persille

Fremgangsmåde:

1. Skær dybe ridser flere steder i sværen på skankene (kræver en skarp kniv). Stil kødet i et stort ovnfast fad. Drys med salt og peber. Sæt fadet på nederste ovnrille i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stege i 2¾-3 timer. Skræl og pil alle urterne og skær dem i ret store tern. Når kødet har stegt i ½-1 time, lægges grøntsagerne omkring kødet sammen med krydderierne (laurbærblad og timian kan bindes sammen, så er de lettere at fjerne igen). 2. Hæld også pilsneren ved. Øs lidt sky over kødet af og til. Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid. Skankene er færdige, når kødet let slipper benet. 3. Ved servering skæres kødet først fra benene og derefter i skiver. Fedt og blødt skind kasseres. Servér urterne til (fjern laurbærblad og timian).