Øllebrød

Øllebrød

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

350 g rugbrød, uden kerner
½ l vand
2 fl maltøl
1 kanel, hel
1 stykke appelsinskal (ca. 3 x 10 cm)
85 g sukker
1 spsk appelsinsaft, friskpresset
Tilbehør: 1 1/2 dl piskefløde pisket til flødeskum

Fremgangsmåde:

Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen. Tip: Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.