Æggereder

Æggereder

Forberedelses tid:

Antal:

12

Ingredienser:

50 g gær
50 g flydende margarine
3 dl mælk
0,5 dl rørsukker
1 tsk salt
2 dl rugmel
7 dl hvedemel
æg til pensling
2 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en skål. Varm mælken op til ca. 30°, og hæld den over gæren. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt rørsukker, salt, margarine og rugmel. Arbejd hvedemelet ind i dejen, lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i 30 minutter. Læg dejen ud på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 12 lige store stykker, som trilles til boller. Lav et hul midt i hver bolle. Klip en flettekrans rund om hullet. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Tænd for ovnen på 225°. Pensl bollerne med pisket æg, og drys sesamfrø over. Kog æggene i 1 minut. Placér et æg i hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12 minutter. Klip et stykke farvet silkepapir med en takket saks, og læg det i hullet. Anbring et kogt, farvet æg i silkepapiret. Serveres som kuvertbrød til påskesilden.