Æggekage med urter og røget laks

Æggekage med urter og røget laks

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

4 æg
2 kartofler
1 porre
persille
mælk
salt og peber
smør
4 skiver laks, røget
2 skiver rugbrød, ristet

Fremgangsmåde:

Denne æggekage er god og mættende med sit fyld af revne kartofler og porre. Her har jeg valgt at servere den med strimler af røget laks, men du kan selvfølgelig også vælge at bruge sprødstegt bacon eller tynde skiver parmaskinke. Hvis der er tale om brunch, er portionen velegnet til fire, og du kan skære den ud i lagkagebåde og pynte med basilikum og halverede cherrytomater. Kartoflerne rives groft, skylles i vand og duppes tørre. Fjern den øverste tredjedel af porren og snit resten i meget tynde ringe. Hak persillen. Opvarm lidt smør på en stor tefalpande og sauter kartoffel og porre til det bliver gyldent. Pisk æggene sammen med mælk, krydderier og hakket persille og hæld dette på panden. Læg låg på panden og lad æggekagen stå og simre ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til æggemassen er næsten fast. Vend den ved hjælp af et grydelåg og steg den gylden på den anden side. Den færdige æggekage dekoreres med strimler af røget laks og serveres med ristet rugbrød.